Serge Rafflin

Ons gebied

De 32 percelen van onze 8 Ha wijngaard bevinden zich enerzijds op het grondgebied van Ludes, Chigny-Les-Roses en Rilly-La-Montagne geclassificeerd als 1er cru van de Grande Montagne de Reims en anderzijds in Lagery, prachtig dorp in de Ardre-vallei.
De drie emblematische druivensoorten van Champagne bloeien hier. De Pinot Noir zorgt voor structuur en kracht, de Pinot Meunier voor soepelheid en fruitigheid en de Chardonnay voor frisheid en finesse.

Serge

Serge, onze grootvader, de negende generatie wijnbouwers, heeft een ander beeld van zijn leven. Zijn optreden in het verzet gaf hem een ​​voorliefde voor betrokkenheid. In een verwoest naoorlogs Frankrijk voelde hij al snel de behoefte om zich te hergroeperen met zijn wijnboerenvrienden zodat iedereen waardig kon leven van zijn werk.

Zo nam hij deel aan de oprichting van de wijncoöperatie van Chigny-Les-Roses en van het Centre Vinicole de la Champagne Nicolas Feuillatte. Hij is zeer betrokken bij het politieke plan van zijn regio en zal ook de eerste van de familie zijn die de SERGE RAFFLIN-champagne vinifieert en op de markt brengt.

Denis

Denis, onze vader, voegde zich heel snel bij hem in de wijngaarden, leerde met hem de precieze gebaren van de wijnmaker en het subtiele werk van het blenden, en besloot toen om de marketing van het familiemerk te ontwikkelen.

Hij treedt in de voetsporen van zijn vader en is op zijn beurt voorzitter van de coöperatie Chigny-Les-Roses waar hij de afdelingen Kwaliteit en Milieu ontwikkelt. In zijn vrije tijd fotografeert hij graag de landschappen van de Champagne waar hij zo van houdt.

Benjamin en Noémie

Onlangs zijn mijn zus Noémie en ikzelf (Benjamin) lid geworden van de boerderij om de familietraditie voort te zetten.

We delen het werk: Noémie zorgt voor het wijngaardgedeelte en maakt zich dagelijks zorgen over de kwaliteit van onze druiven, met strikte inachtneming van de milieunormen.

Ik ben verantwoordelijk voor business development en communicatie. U kunt ons ook vinden op sociale netwerken waar ik graag de verschillende fasen van ons bedrijf met u deel.

We rijmen nu humor, passie en innovatie en presenteren met plezier onze nieuwe collectie: La Griff’ van S.Rafflin.

Het werk in de wijngaard

We besteden speciale en aandachtige zorg aan onze wijnstokken. In onze wijnstokken voeren we voornamelijk “ouderwets” handwerk uit: Snoeien, Binden (Winter), Debudding (Lente), Trelliseren (Zomer) en Oogsten (Herfst).

We volgen al meer dan 20 jaar de beredeneerde wijnbouw en hebben dit werk geconcretiseerd door de certificeringen Duurzame Wijnbouw (VDC) en Hoge Milieuwaarde III (HVE-niveau 3).

Onze Filosofie

  • Observatie van de evolutie van onze wijngaard dankzij een collectief perceel monitoringnetwerk.
  • Natuurlijke praktijken voor het beheer van de wijnstok.

Al dit voorbereidende werk is nodig voor de organisatie van de oogst. Op elk perceel is een kwaliteitsbewaking ingericht: tellen van het aantal trossen, meerdere stalen genomen voor de oogst, controle van de rijpheidsontwikkeling (suikergehalte, zuurgraad, gezondheidstoestand) in augustus en september, daarna bepaling van de optimale plukdatum.

Het oogstteam bestaat uit 30 mensen, gehuisvest en gevoed op de boerderij in de pure familietraditie, met een goed humeur en vriendelijkheid.

Uitwerking

Tijdens de oogst vertrouwen we onze oogst toe aan de coöperatie Chigny-Les-Roses, die 18 opeenvolgende jaren door Denis werd voorgezeten. Het is hier dat het persen en de vinificatie worden uitgevoerd door onze keldermeester, Marlène. Zij zorgt ervoor dat onze kwaliteitsdruiven worden omgevormd tot wijnen van hetzelfde soort.

We ontmoeten elkaar elk jaar tijdens proeverijen om samen onze verschillende melanges te ontwikkelen die we vervolgens verzamelen om ze in onze kelder te laten rijpen. Twee tot vijf jaar rijping en een zorgvuldige dosering zijn nodig om de perfecte rijpheid van onze champagnes te onthullen en u een uniek proefmoment te bieden.

La Griff’ by S. Rafflin

Dompel jezelf onder in de wereld van La Griff’ van S.Rafflin.

Signature collectie van de kleinkinderen van de oprichter van het Champagnehuis Serge Rafflin.

Een nieuwe reeks cuvées die moderniteit perfect combineert met respect voor het erfgoed van familietradities.

Licht gedoseerd om alleen de essentie van de wijn te behouden, drukken deze wijnen de typiciteit en het karakter van het Premier Cru-terroir van de Montagne de Reims uit.

De Upcycling

Bezorgd om het milieu schenken we onze lege proefflessen aan het familiebedrijf MARSAULT.

Dankzij het principe van upcycling geven ze flessen die bestemd zijn voor de sloop een tweede leven door ze om te vormen tot ethische en verantwoorde kaarsen.